چرا باید مراقب کلاهبرداری از طریق وسترن یونیون باشید؟ سؤالی است که شاید تا کنون به ذهن بسیاری از افراد که تراکنش ارزی دارند، خطور نکرده باشد. اما واقعیتی است انکار ناپذیر.
اصولاً دنیای مجازی و دیجیتالی، دنیای بدون صورت است. دنیایی است پر از رمز و راز. دنیایی است که مدام انسان را غافلگیر میکند و انسانی که در این دنیای مجازی فعالیت دارد، خصوصاً فعالیت مالی و تجاری مدام باید خود را بروز (up to date) کند و دائم بایستی از تمامی راههای ناشناخته که توسط رسانهها کشف میشوند، آگاه شود.
در همین سیستم بانکی کشور خودمان، اخبار کلاهبرداری در سیستم بانکی مدام در حال گسترش است. سیستم بانکی، پلیس فتا و سایر دستگاههای نظارتی، مدام در حال شناسایی هستند اما کلاهبرداران هم مدام در حال تغییر روش. در این بین هنوز هستند کسانی که با وجود تمامی هشدارها، از همان سوراخها گزیده میشوند.
اما تفاوت کلاهبرداری در سیستم داخل کشور با کلاهبردای در مبادلات ارزی بینالمللی، بسیار زیاد است. در داخل کشور این موضوع قابل پیگیری و احتمالاً قابل جبران است. اما در سطح جهانی و خصوصاً سیستم وسترن یونیون و مانیگرام، امکان جبران زیان تقریباً صفر درصد است.
ذکر چند نمونه در مورد عنوان فوق:
مراقب کلاهبرداری از طریق وسترن یونیون باشید.
نوجوانی تماس گرفت و درخواستی مبنی بر ارسال 300 دلار برای دختری در یک کشور افریقایی داشت. از وی مشخصات گیرنده و علت ارسال را جویا شدیم. پس از پیگیری و صحبت متوجه شدیم وی در دام شیادی افتاده که به او داستانی عجیب را گفته. پدرم فوت کرده و به من ارثیه زیادی رسیده است. شرط دسترسی من به این ارثیه ازدواج است. من در مورد شما تحقیق زیادی کردهام و تمایل دارم با شما ازدواج کنم اما برای سفر به کشور شما فعلا پولی ندارم. 300 دلار برایم بفرست تا به دیدارت بیایم و با هم ازدواج کنیم و تا آخر عمر در ناز و نعمت بسر ببریم.
از این دست کلاهبرداران اینترنتی فراوانند و متأسفانه افراد سالوده لوح هم فراوان. کافی است پول برایش ارسال شود و در کسری از ثانیه در فضای مجازی گم میشود و دیگر قابل دسترسی هم نیست. 300 دلار هم پولی نیست که توسط سیستم پلیس بینالملل قابل پیگیری باشد. کسی که چنین ساده لوحانه در دام میافتد، سرخورده خواهد شد و اعتمادش را به این محیط و فضا از دست خواهد داد.
اما چرا وسترن یونیون؟
در مطالب قبلی، یکی از خصوصیات وسترن یونیون را عدم نیاز به داشتن حساب بانکی ذکر نمودیم. این خصوصیت هم وجهۀ مثبت این روش ارسال ارزی است، هم وجهۀ منفی. مثبت از آن جهت که شما اگر یکی از بستگانتان در کشوری است که امکان داشتن حساب بانکی ندارد، به راحتی میتوانی برایش پول ارسال کنی. و وجهۀ منفی از آن جهت که هر انسان دیگری نظیر مثال فوق میتواند از این خصوصیت به نفع خودش استفاده کند.
چاره چیست؟
وسترن یونیون یکی از قویترین شرکتها در نقل و انتقال ارزی است. برای استفاده از این سیستم نیاز است شما بسیار شفاف گیرنده وجه خودتان را بشناسید و از هویت وی اطلاعات واقعی کسب نمائید. اگر انتقال وجه شما برای بستگانتان است، اطمینان حاصل کنید که شخصاً مبلغ ارسالی را دریافت میکند. این را از این بابت تذکر دادیم، چون هموطنان زیادی به علت قرار داشتن ایران در تحریم، اطلاعات شخص دیگری را عنوان میکنند. از واقعی بودن این فرد مطمئن باشید.
در صورتیکه دریافت کننده وجه شما طرف حسابتان در یک معامله تجاری است، از هویت واقعی وی از طرق مختلف مطمئن شوید و هیچگاه در اولین ارسال، مبالغ زیاد حواله نکنید.
اگر در معاملهای شک دارید یا تصور میکنید سودی غیر معمول عایدتان خواهد شد، سریع اقدام به ارسال نکنید.
در صورت اصرار بر ارسال سریع مبلغ و تعیین ضربالعجل، اندکی صبور باشد چون گاه ممکن است پای کلاهبرداری در میان باشد.
خدمات ارزی وندا برای کلیه خدمات ارزی شامل حواله وسترن یونیون، حواله مانیگرام، حواله بانکی یا حواله سوییفت، حواله پی پال، انتقال نقدی پول از ایران به سایر کشورها و یا برعکس و سایر نقل و انتقالات ارزی، همواره آمادگی کامل دارد. از طریق راههای ارتباطی با ما مشورت کنید.