با توجه به روابط سرد و پیچیده بین ایران و امریکا، به نظر میرسد مراودات مالی با امریکا آسان نیست، اما شدنی است. برای اینکه بدانیم چرا این مراودات مالی مهم است، لازم است ببینیم تاریخچه روابط دوکشور چگونه است و چه تعداد از ایرانیان در امریکا زندگی میکنند.
مهاجرت ایرانیان به امریکا، تاریخچهای بسیار طولانیتر از سالهای پس از انقلاب دارد. در ابتدا بیشترین مهاجرت ایرانیان به امریکا بین سالهای 1890 الی 1910 میلادی و از نواحی شمال غربی ایران صورت گرفته. این مهاجرت تحت تأثیر تبلیغات مبشرین امریکایی صورت گرفته است. این گروه از مهاجرین را اقلیتهای ارمنی-آسوری منطقۀ آذربایجان تشکیل میداد که بهمنظور کار و تجارت و نیز گرفتن تابعیت امریکا، ایران را به سوی این کشور ترک کردهاند.
اینکه مهاجرت و حجم رو به فزون آن تا زمان انقلاب چه روندی را طی نموده و در کدام ایالتهای امریکا بیشترین تعداد ایرانیان حضور داشته اند، موضوعی است که به این نوشته نا مربوط است. اما خوب است بدانیم که اکنون تراکم جمعیت ایرانیان در لسآنجلس در اطراف بلوار وستوود که به ایران کوچک و حتی ایرانجلس معروف است، میباشند.
اغلب کسبوکار و مغازههای بلوار وست وود متعلق به ایرانیان است. در این مغازهها، بسیلری از کالاها و خصوصاً مواد غذایی مطابق با سلیقه ایرانیان یافت میشود. رادیو NPR واشنگتن نیز اخیراً در یکی از برنامههای صبحگاهی خود جمعیت ایرانیان منطقۀ بورلی هیلز را که یکی از معروفترین، گرانترین و ساکنان آن از ثروتمندترین افراد منطقهی کالیفرنیا میباشند، 22 درصد کل جمعیت این منطقه اعلام کرده است. در کل تخمین کلی بر این است که جمعیتی در حدود 2 میلیون ایرانی ممکن است ساکن امریکا باشند. از این تعداد، شاید قریب به یک سومشان متولدین در همان کشورند.
اما چرا مراودات مالی با امریکا آسان نیست، اما شدنی است؟
بعد از مسائلی که منجر به قطع روابط سیاسی میان دوکشور شد، حوادثی رخ داد که رفتهرفته و به لحاظ تحریمهای امریکا علیه ایران، تجارت میان دو کشور و نیز مرادات پولی و ارزی نیز افت و خیزهای زیادی داشته است. همین بالا و پایین شدنها و بسته شدن راههای ارتباط مالی متداول بانکی به نام افراد ایرانی، هرنوع تراکنش مالی را در خطر بلوکه شدن مبلغ ارسالی قرار میدهد. اما با ترفندهای مختلفی که مؤسسات مالی و صرافیها به کار برده و میبرند، به نظر ما مراوده مالی با امریکا آسان نیست، اما شدنی است. صرافی وندا در ادامه این مطلب دو شیوه مهم از انواع راههای انتقال ارزی میان ایران و امریکا را به اختصار خواهد گفت.
1- تراکنش مالی از طریق وسترن یونیون و مانی گرام
نقل و انتقال ارزی از طریق این دو شرکت معتبر از داخل ایران ممکن نیست. تحریمها فعالیت وسترن یونیون و مانیگرام را در ایران و حتی در بسیاری از موارد به نام افراد ایرانی و با آدرس و مشخصات فرستنده ایرانی ناممکن نموده است. اما راه حل وندا این تبادل ارزی را ممکن ساخته است. راه حل ما ارسال مبلغ مورد نظر شما از سایر کشورهایی است که هردوی این شرکتها در آنها فعالند. و نیز ارسال کنندههای ما افرادی با ملیت غیر ایرانی و امین خدمات ارزی ونداست. پس با خیالی آسوده هر نوع نقل و انتفال از طریق وسترن یونیون و مانیگرام به امریکا را به ما بسپرید.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای حواله وسترن یونیون و نیز مانیگرام را در سایت صرافی وندا ببینید.
2- حواله نقدی به امریکا
مورد دوم پیشنهادی ما، ارسال نقدی به امریکاست. در این روش انتقال شما مبلغ مورد نظرتان را پس از مشاوره با همکاران وندا، به ما تحویل میدهید و گیرنده وجهتان در صرافی همکار وندا مبلغ را تحویل میگیرد. این روش انتقال ارزی از نظر سقف انتقال از روش اول بهتر است و مبالغ بالای ارزی را نیز در بر میگیرد. لازم است قبل از تصمیم قطعی برای ارسال نقدی پول به امریکا، با ما تماس بگیرید تا از وجود همکار صراف ما در ایالت مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید.
راههای انتقال آنلاین دیگری نیز وجود دارد که قبلا در وبلاگ خدمات ارزی وندا به آنها اشاره شده است.